Salta al contenuto del Sito
Siamo in » Vivere in Città » Tempo libero » Eno - Gastronomia » Le ricette

Riso al Whisky

Ingredienti (par sie persone)

Ghe vol 'na tzegoea picoea, un fiantin de sedano de quel bianco, panna basta sul vaset, formaio grana gratà, tre sottiette "fila e fondi", do bicerini de whisky. Tredese pugni de riso (el pì bon), brodo de dado, un bicer de vin bianco ch'el sie sec, un fiantin de pevere, sal quant che ghen vol.

Come che s'el fa

Te ciapa 'na tecia e te mette drentro un fiantin de oio, dopo el Cuor de sedano bianco e e fettine de 'na tszegoea tutto taia' molto fin. Te rosoea senza frizer insieme te ghe mette dentro el riso... Gira el riso fnchè te vede l'oio sul fondo dea tecia, adess te mete un bicer de vin bianco pì un bicerin de whisky (un bicerin me raccomando che non ghe mettè tutta a bottiglia) mescoè sempre, zonteghe un poco de brodo, un fià a volta. Quando ch'el riso l'è quasi cot ghe zontè el secondo bicerin de Whisky e el vaset dea panna, pì tre sottiette e el grana (gratà, che se capine). Girè ancora par do minuti e dopo servì el riso al dente.


A | a |